Четврток, Април 24, 2014

ПРЕСПАНСКИ АБЕР

Преспански Крст

На 29 Април Работилница "И НИЕ СМЕ ЕДНИ ОД ВАС"

Почитувани ученици,идни академски граѓани,идни родители,носители на иднината на нашето општество.Почитувани граѓани на Ресен и Преспа.

Читај повеќе: На 29 Април Работилница "И НИЕ СМЕ ЕДНИ ОД ВАС"

 

Седница на регионалниот штаб за управување со кризи-Ресен

На ден 23.04.2014год.во 11,00 часот  во салата  на ПО РЦУК Ресен се одржа редовна седница на Регионалниот штаб за управување со кризи-Ресен.

Читај повеќе: Седница на регионалниот штаб за управување со кризи-Ресен

   

Во посета на Општина Ресен беше Директорот на инспекторатот за градежништво и урбанизам

Денес во работна посета на Општина Ресен беше Директорот на државниот инспекторат за градежништво и урбанизам г-ѓа  Марина Накева-Кавракова.На средбата беше разговарано за соработката помеѓу двете институции при што од двете страни беше нагласена досегашната одлична соработка на Општина Ресен и Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам а беа разгледувани и моделите за надградување на оваа соработка.

Читај повеќе: Во посета на Општина Ресен беше Директорот на инспекторатот за градежништво и урбанизам

 

Отворена изложбата „Преспа низ фотографии, некогаш и сега

Во Домот на Културата Драги Тозија во Ресен беше отворена изложбата на фотографии „Преспа низ фотографии, некогаш и сега“, каде на преку 50 експонати беше доловена временската дистанца на еден Ресен и Преспа кои многумина од современиците не ги паметат а за нив начество слушале од своите предци.

Читај повеќе: Отворена изложбата „Преспа низ фотографии, некогаш и сега

   

Во Ресен ќе се одржи трибина за искористување на ИПАРД средствата

Агенцијата  за финасиска поддршка  во  земјоделството и руралниот развој   -Скопје   , заедно со Подрачната единица на Министерството за земјодество шумарство и водостопанство ПЕ -Ресен , организира   Трибина на тема``Можности за искористување на средствата од ИПАРД  фондовите   2013-2017 година  `` .

Читај повеќе: Во Ресен ќе се одржи трибина за искористување на ИПАРД средствата

 

Изложба ``Преспа низ фотографии, некогаш и сега``

Во сколоп на проектот „Преспански културни среќавања“, Домот на културата „Драги Тозија“ - Ресен организира изложба на тема „Преспа низ фотографии...некогаш и сега...“. Изложбата ќе биде поставена во изложбениот салон при Домот на културата а отворањето ќе биде на 22.04.2014 год во 18.30 часот.

Читај повеќе: Изложба ``Преспа низ фотографии, некогаш и сега``

   

Соопштение бр 6/2014 од Служба за прогноза и сигнализација

Врз основа на податоците добиени од агрометереолошките станици, се оценува дека во реоните на Горно Дупени, Јанковец, Лавци, Ресен и Езерени   се создадоа услови за околу 43% силна  инфекција од аскоспорите на фузикладиум.  Додека во реонот на Крани има околу 11% услови за силна инфекција од аскоспорите на фузикладиум.

Читај повеќе: Соопштение бр 6/2014 од Служба за прогноза и сигнализација

 

Честитка по повод Велигден на Градоначалникот Стрезовски

По повод најголемиот христијански празник Велигден, градоначалникот на општина Ресен М-р Ѓоко Стрезовски, на сите православни христијани им го честита Христовото Восресение.

Читај повеќе: Честитка по повод Велигден на Градоначалникот Стрезовски

   

Ресенчанец претепал продавачка

ПС Ресен поднесе кривична пријава против С.А.(34) од Ресен, за сторено кривично дело тешка телесна повреда.

Читај повеќе: Ресенчанец претепал продавачка

 

Велигденскиот хепенинг 2014 НЕМА ДА СЕ ОДРЖИ

Велигденскиот Хепенинг 2014 година кој беше предвиден да се одржи на 17.04.2014 ( четврток) , заради трагедијата која се случи вчера во која во сообраќајна несреќа загинаа мајка и ќерка од нашата општина, нема да се одржи.

Читај повеќе: Велигденскиот хепенинг 2014 НЕМА ДА СЕ ОДРЖИ

   

Преспа

Голем град

Што најмногу треба да се превземе за подобар откуп на јаболката?

HPIM1221 HPIM1216 HPIM1203 noken zivot 2 sliki26 sliki nnoken10 sliki noken zivot 5 HPIM1206 HPIM1208 HPIM1204
Без претходно одобрение од prespanews забрането е користење на делови или во целост статии од порталот

Login Form