S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
  • Register

Соопштение бр.33 од Служба за прогноза и сигнализација

Врз основа на податоците кои се добиени од феромонските мамци, во реонот  на  Грнчари е надминат економскиот праг од 5 – 7 пеперутки на јаболковиот црв во текот на една недела по феромон.  И затоа се препорачува да се изврши третирање со соодветни инсектициди (наменети за сузбивање на јаболковиот црв) во периодот од два до три дена.

 

 

Препорачани инсектициди за сузбивање на Јаболковиот црв :

Intrepid, Voliam Targo, Spintor 240 SC, Dascor 440 SC, Affirm 095 SC, Lepiback.

 

Ресен, 
10.08.2016

Здружение на овоштари “Благој А. Котларовски”
Служба за прогноза и сигнализација
М-р Ефтим Петковски
Контакт: тел. 078 – 389 – 897, e – mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Подржано од:
Хемомак Пестициди – ексклузивен застапник за BASF – Германија 
Холма – ексклузивен застапник за Syngenta – Швајцарија.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Временска прогноза

Resen

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.