S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
  • Register

Соопштение бр.35 од Служба за прогноза и сигнализација

Врз основа на податоците добиени од агрометереолошките станици, се оценува дека во цела Преспа се создадоа услови за 100% силна инфекција од конидиите на чадливата краставост. Се препорачува третирање особено на сортите осетливи на секундарни инфекции: Чадел, Муцу и Златен делишес.

 

Препорачани фунгициди:

Bellis

Switch 62.5 WG

 

Ресен,

24.08.2016

Здружение на овоштари Благој А. Котларовски

Служба за прогноза и сигнализација

М-р  Ефтим Петковски

Контакт: тел. 078 – 389 – 897,  e – mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.">Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 Подржано од:

 

Хемомак Пестициди – ексклузивен застапник за BASF – Германија                          

 Холма – ексклузивен застапник за Syngenta – Швајцарија. 

Временска прогноза

Resen

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.