S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
  • Register

Утре Седница на Совет на Општина Ресен

 Закажана е 57-та седница на Советот на Општина Ресен, која ќе се одржи на ден  23.12.2016 година (петок) во 10:00 часот во салата на Советот на Општина Ресен.

 

 

             За седницата се предлага следниот

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

- Усвојување на записникот од претходната седница

 

 

1.    Предлог – Буџет на Општина Ресен за 2017 година со образложение.

 

2.    Предлог – Проекции на Буџетот на Општина Ресен за 2018 и 2019година.

 

3.    Предлог – Одлука за извршување на Буџетот на Општина Ресен за 2017 година.

 

4.    Предлог – Одлука за утврдување на вредноста на бодот за платите на државните службеници во Општина Ресен за 2017 година.

 

5.    Предлог – Одлука за утврдување на висината на благајничкиот максимум за 2017 година.

 

6.    Предлог – Одлука за утврдување на бесправен објект за кој може да се изврши вклопување на бесправниот објект во иднаурбанистичко планската документација за КО Курбиново, на барање на Антонио Ѓоргиевски од с. Езерани, Ресен.

 

7.    Предлог  - Одлука за утврдување на бесправен објект за кој може да се изврши вклопување на бесправниот објект во иднаурбанистичко планската документација за КО Ресен, на барање наГоце Сековски од Ресен.

 

8.    Предлог  - Одлука за утврдување на бесправен објект за кој може да се изврши вклопување на бесправниот објект во иднаурбанистичко планската документација за КО Сливницана барање на Иванчо Ристевски од с. Дрмени, Ресен.

 

9.    Предлог – Одлука за утврдување на бесправен објект за кој може да се изврши вклопување на бесправниот објект во иднаурбанистичко планската документација за КО Козјак, на барање наЈумер Алиевски од с. Козјак, Ресен.

 

10. Предлог – Програма за работа на Советот на Општина Ресен за 2017 година.

 

11. Годишен план за вработување за 2017 година.

 

Советнички прашања.

Временска прогноза

Light Rain

5°C

Resen

Light Rain

Humidity: 81%

Wind: 14.48 km/h

  • 24 Mar 2016

    Rain/Snow 6°C 0°C

  • 25 Mar 2016

    Partly Cloudy 7°C -3°C

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.