S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
  • Register

Соопштение бр.8 од Служба за прогноза и сигнализација

Врз основа на податоците добиени од агрометереолошките станици, се оценува дека во цела Преспа се создадоа услови за 100% силна инфекција од конидиите на чадливата краставост. Се препорачува во наредниве неколку дена штом дозволат временските услови, производителите да извршат третирање со мезосистемични или системични фунгициди во комбинација со контактни фунгициди.

 

Препорачани фунгицидни комбинации:

Faban 25 SC + Collis

Faban 25 SC + Sercadis

Faban 25 SC + Score 250 EC

Embrelia 140 SC + Polyram DF (Delan 700 WG)

Sercadis + Polyram DF (Delan 700 WG)

Sercadis + Indar 5EW + Polyram DF

Sercadis + Score 250 EC + Polyram DF (Delan 700 WG)

Score 250 EC + Topas 100 EC + Polyram DF (Delan 700 WG)

Score 250 EC + Collis + Polyram DF (Delan 700WG)

Score 250 EC + Tercel

 

Препорачани инсектициди :

Nurelle – D, Dascor 440 SC, Karate Zeon 5 CS, Teppeki 500 WG, VoliamTargo, Belpromec,

 

Ресен,

08. 06.2016

                          Здружение на овоштари Благој А. Котларовски

Служба за прогноза и сигнализација

М-рЕфтим Петковски

Контакт: тел. 070 – 271 - 511, e – mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.">Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

 

 Подржано од:

Хемомак Пестициди – ексклузивен застапник за BASF – Германија              Холма – ексклузивен застапник за Syngenta – Швајцарија.

 

 

Временска прогноза

Light Rain

5°C

Resen

Light Rain

Humidity: 81%

Wind: 14.48 km/h

  • 24 Mar 2016

    Rain/Snow 6°C 0°C

  • 25 Mar 2016

    Partly Cloudy 7°C -3°C

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.