S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
  • Register

МЗШВ ЗАПОЧНУВА СО ПОСТПКАТА ЗА ПРИБИРАЊЕ НА БАРАЊА ЗА ВРШЕЊЕ НА УВИД НА ТЕРЕН НА ЗЕМЈОДЕЛСКИТЕ ПОСЕВИ И ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ ИМОТ НА КОЈ ИМА НАСТАНАТО ШТЕТА.

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО ШУМАРСТВО И ВОДОСТОПАНСТВО СОГЛАСНО ЧЛЕН 99 И 99-Б ОД ЗАКОНОТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО И РУРАЛЕН РАЗВОЈ  („Службен весник на Република Македонија“ бр. 49/2010; 53/2011, 126/2012, 15/2013,  69/2013, 106/13, 177/14,  25/15, 73/15, 83/15, 154/15, 11/16, 53/16 , 120/16, 163/16 и 74/17) и Уредбата за начинот на утврдување на неповолниот климатски настан, настаната штета, пресметување на загубата на приходот, пресметката на штетата, постапката за исплата на помошта („Службен весник на Република Македонија“ бр43/13)  А ВО ВРСКА СО ДОБИЕНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА НАСТАНАТ КЛИМАТСКИ НЕПОВОЛЕН НАСТАН – ЕЛЕКТРИЧНИ ПРАЗНЕНЈА СО ПОЈАВА НА ПОРОЕН ДОЖД И ГРАД НА ДЕН 20 ЈУЛИ 2017 ГОДИНА  ОД УПРАВТА ОД ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКИ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ВЕ ИЗВЕСТУВА ДЕКА ОД 24.07.2017 ГОДИНА ДО 11.08.2017 ГОДИНА ЗАПОЧНУВА СО ПОСТПКАТА ЗА ПРИБИРАЊЕ  НА БАРАЊА ЗА ВРШЕЊЕ НА УВИД НА ТЕРЕН НА ЗЕМЈОДЕЛСКИТЕ ПОСЕВИ И ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ ИМОТ НА КОЈ ИМА НАСТАНАТО ШТЕТА.

 

 

СИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ КОИ СМЕТААТ ДЕКА ИМАТ ЗНАЧИТЕЛНИ ШТЕТИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИТЕ ПОСЕВИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ ИМОТ ОД ОВОЈ КЛИМАТСКИ НЕПОВОЛЕН НАСТАН ПОТРЕБНО Е ДА ПОДНЕСАТ БАРАЊЕ ДО ПОДРАЧНИТЕ ЕДИНИЦИ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО, ШУМАРСТВО И ВОДОСТОПАНСТВО.

 

ЗА СИТЕ ДЕТАЛИ ОКОЛУ ПОСТАПКАТА ПОТРЕБНО Е ДА СЕ ЈАВИТЕ ВО НАЈБЛИСКАТА ПОДРАЧНА ЕДИНИЦА НА МИНИСТЕРСТВОТО КАДЕ МОЖЕ ДА ПОДИГНЕТЕ БАРАЊЕ  И  КАДЕ ЌЕ ДОБИЕТО ПОМОШ ОКОЛУ ПОПОЛНУВАЊЕТО НА БАРАЊЕТО КАКО И ДЕТАЛИ ОКОЛУ ПОТРЕБНАТА ДОКУМЕНТАЦИЈА ОД СТРАНА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПОДРАЧНИТЕ ЕДИНИЦИ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО, ШУМАРСТВО И ВОДОСТОПАНСТВО.

 

КРАЕН РОК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕ ЗА УВИД НА ЗЕМЈОДЕЛСКИТЕ ПОСЕВИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИМОТ Е 11 Август  2017 ГОДИНА.

 

СО ПОЧИТ,

 

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО, ШУМАРСТВО И ВОДОСТОПАНСТО

Временска прогноза

Light Rain

5°C

Resen

Light Rain

Humidity: 81%

Wind: 14.48 km/h

  • 24 Mar 2016

    Rain/Snow 6°C 0°C

  • 25 Mar 2016

    Partly Cloudy 7°C -3°C

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.