S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
  • Register

Соопштение бр.48/2014 од Служба за прогноза и сигнализација

Врз основа на податоците кои се добиени од феромонските мамци, во реонот  на  Рајца е  надминат економскиот праг од 5 – 7 пеперутки на јаболковиот црв во текот на една недела по феромон.  И затоа се препорачува да се изврши третирање со соодветни инсектициди (наменети за сузбивање на јаболковиот црв)  во периодот  од два до три дена.

 

За сузбивање на јаболковиот црв може да се користат инсектициди со следниве активни материи: Индоксакарб, ХлорантранилипролеМетоксифенозид, Флубендиамид, Тау – ФлувалинатеИмидаклоприд, Тиаклоприд,  ТиометоксамХлорпирифос  метил, Хлорпирифос етил,  Диметоат,  Спиносад,  Дифлубензурон, Новалурон,  Луфенурон,  Bacillus thuringiensis.

Ресен, 22. 08. 2014

 

Здружение на овоштари “Благој А. Котларовски”

Служба за прогноза и сигнализација

Дипл. Земј. Инж. – Фитомедицина  Ефтим Петковски

Контакт:

Тел. 078 – 389 – 897

e – mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

 

 

 

Временска прогноза

Resen

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.