S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
 • Register

Закажана 22 Седница на Совет на Општина Ресен

 На 27.08.2014 во среда со почеток од 11 часот во малата сала на Општина ресен ќе се одржи 22-та Седница на Советот на Општина Ресен.Пред советниците за расправа стои следниот предложен Дневен Ред:

 

 • -          Квартален извештај за извршување на Буџет на Општина Ресен (образложение) за II квартал Јануари-Јуни 2014 година
 • -          Предлог-Одлука за отпочнување на постапка за пристапување  кон изработка и донесување на детален Урбанистички План за дел од УЕ-3,Зона 1,дел од Блок1, (текстилна фабрика Преспатекс), измена и дополнување,Општина Ресен
 • -          Предлог- Програма за дополнување на програмата за Урбано планирање,Урбанистичко планирање и изработка на Урбанистички планови во Општина Ресен 2014 година
 • -          Предлог – Одлука за отпочнување на постапка за пристапување кон изработка и донесување на Урбанистички План вон населено место за туристичката населба претор, Блок 1, измена и дополна, општина Ресен.
 • -          Предлог-Одлука  за определување на име на спортска сала која се наоѓа во градот Ресен
 • -          Предлог-Одлука за организирање и реализирање на манифестацијата ``Преспански Јаболкобер 2014``
 • -          Предлог Одлука за продолжување на работното време на угостителските објекти на подрачјето на Општина ресен за време на одржување на манифестацијата ``Преспански јаболкобер 2014``
 • -          Предлог – Одлука за користење на простор пред деловна просторија за вршење на трговска дејност.
 • -          Предлог – Одлука за давање на согласност на Одлуката на ЈКП Пролетер, Ресен за определување на надомест за собирање и транспортирање на комунален отпад до домаќинствата кои се сопственици на објекти во селата и туристичките населби кои не се опфатени со ситемот за управување со отпад во општина Ресен, но кои не живеат постојано,односно само престојуваат во викендите или во летниот период.
 • -          Предлог-Одлука за давање на согласност на одлуката на ЈКП Пролетер- Ресен за основање на Трговско Друштво со ограничена одговорност основано од едно лице- ``Компостара`` Ресен
 • -          Предлог –Одлука за вклучување во системот за управување со отпад
 • -          Предлог –Одлука за давање на користење и владение на Стариот Градски пазар во центарот на Ресен.

Временска прогноза

Light Rain

5°C

Resen

Light Rain

Humidity: 81%

Wind: 14.48 km/h

 • 24 Mar 2016

  Rain/Snow 6°C 0°C

 • 25 Mar 2016

  Partly Cloudy 7°C -3°C

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.