S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
  • Register

Излет во природа за зајакнување на меѓуетничките односи во Преспа

На ден 13.09.2014 гoд. триесетина ученици oд ОУ„Гoце Делчев“ oд Ресен и ОУ „Славејко Арсов“ oд с. Пoдмoчани, реализираа пoлудневен излет вo прирoда чија цел беше зајакнување на меѓуетничките односи на ниво на општина Ресен.

Имено двете училишта веќе втора гпдина се партнер училишта во рамките на проектот за Меѓуетничка интеграција во образованието проект на УСАИД подржан од Министерството за образование и наука, и активно учествуваат во реализација на истиот. Настанот беше организиран на иницијатива на наставниците по Физичко и здравствено образпвание кои ги поведоа децата од дворот на гимназијата во Ресен се до излетничкото место Манастир во с. Јанковец и назад во должина од околу 7 км. Учениците имаа можност да се дружат, и да уживаат во прекрасната природа, чистиот впздух и убавото време. Ваквите активности се дел од воннаставните активнпсти по предметот ФЗО и веќе традиционално се реализираат на почеток на учебната година.

Временска прогноза

Light Rain

5°C

Resen

Light Rain

Humidity: 81%

Wind: 14.48 km/h

  • 24 Mar 2016

    Rain/Snow 6°C 0°C

  • 25 Mar 2016

    Partly Cloudy 7°C -3°C

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.