S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
  • Register

Во четврток ќе се одржи Велигденски Хепенинг 2017

На 13.04.2017 година со почеток од 11 часот на Градскиот Плоштад Цар Самоил во Ресен , Општина Ресен и Домот на Култура " Драги Тозија" во соработка со основните училишта и детската градинка 11 Септември ќе ја организираат традиционалната манифестација Велигденски Хепенинг .

Повеќе: Во четврток ќе се одржи Велигденски Хепенинг 2017

Соопштение бр. 2/2017 од Служба за прогноза и сигнализација

Со последните врнежи се создадоа услови за инфекции од аскоспорите на чадливата краставост и тоа: Покрвеник – 70%, Горно Дупени – 60%, Езерени – 30% и Јанковец – 20%.

Се препорачува веднаш штом дозволат временските услови да се изврши третирање против чадливата краставост на јаболкото.

Повеќе: Соопштение бр. 2/2017 од Служба за прогноза и сигнализација

Соопштение на Здружението на Овоштари "БЛАГОЈ А. КОТЛАРОВСКИ" Ресен

Здружението на овоштари БЛАГОЈ А. КОТЛАРОВСКИ Ресен  ги известува своите членови и сите заинтересирани земјоделци дека и во текот на оваа производна година Службата за прогноза и сигнализација – Преспа ќе работи повторно подржана од страна  Хемомак Пестициди и Syngenta – Македонија. 

Повеќе: Соопштение на Здружението на Овоштари "БЛАГОЈ А. КОТЛАРОВСКИ" Ресен

БАРАЊЕ ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА Фотографирање на настан

     Здружението на овоштари БЛАГОЈ А. КОТЛАРОВСКИ Ресен при спроведување на проектот„ Одржливост на граѓанските здруженија преку вмрежување за социјално претприемништво“ финансиран од предпристапната помош на РУ-Национална програма ТАИБ 2011,Ве поканува да ни доставите понуди за испорака на Ваши услуги за фотографирање на настани.

Повеќе: БАРАЊЕ ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА Фотографирање на настан

Наскоро ќе започне реконструкцијата на Хотел Европа

Високи преставници на Global Investment Fund  од Обединетите Арапски Емирати денес остварија средба со Градоначалникот на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски. На средбата главно се разговараше околу почетокот на градежно-изведбените активности и реконструкциони зафати  зафати на Хотел Европа во Отешево чиј сопственик од неодамна е арапскиот инвестициски фонд.

Според она што беше кажано на средбата деновиве треба да биде објавен јавен повик од страна на инвеститорот за изнаоѓање на најповолен градежен изведувач, а според очекувањата на инвеститорот градежните работи врз Хотел Европа треба да започнат во месец мај оваа година.

Исто така на средбата  од страна на преставниците на  Global Investment Fund беше потенцирано и задоволството од досегашната соработка која ја имаат со Општина Ресен и Градоначалник д-р Ѓоко Стрезовски.

Подкатегории

Временска прогноза

Resen

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.