S5 Soul Search - шаблон joomla Новости
Вести
  • Register

Презентација на Оперативниот план за 2017 за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот

Со Оперативниот план за услугите на пазарот на труди активните програми и мерки за вработување за 2017 година, се утврдуваат услугите и програмите за вработување кои ќе се спроведат за да се подобри функционирањето на пазарот на трудот, да се поддржи создавање на нови работни места и да се зголеми вработливоста на лицата.

Повеќе: Презентација на Оперативниот план за 2017 за активни програми и мерки за вработување и услуги на...

Општина Ресен набави нови ПП Апарати за основните училишта

Денеска во петте основни училишта на територија на општина Ресен , од страна на градоначалникот на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски беше доставена против-пожарна опрема , преносни противпожарни апарати по целовремен притисок S6 . Оваа опрема според зборовите на ресенскиот градоначалник е набавена од страна на Општина Ресен во целокупна вредност од околу 50 000 денари и нистата е доставена до основните училишта со цел да ги зголеми капацитетите на овие институции во делот на заштита и безбедност во објектитге во кои се извршува настава.

Повеќе: Општина Ресен набави нови ПП Апарати за основните училишта

Започна процесот на приклучување на индивидуални корисници кон новата водоводна мрежа во Ресен

По речиси двомосечен застој околу изведувањето на градежните работи поврзани со реализацијата на еден од најзначајните проекти во општина Ресен во последните пет-шест децении,  продолжи целосната реконструквција на градскиот водовод, Деновиве со силен интензитет започнаа изведбените активности околу довршувањето на секундарната водоводна мрежа во градот. Напоредно со тоа со поддршка од екипи на ЈКП Пролетер, започнаа и активностите за реализација на индивидуалните приклучоци, односно приклучување на домаќинствата - корисници на водоснабдителниот систем од границите на сопственост на водокорисниците, до каде што фирмата изведувач ги извршува работите.

Повеќе: Започна процесот на приклучување на индивидуални корисници кон новата водоводна мрежа во Ресен

Промовирана стихозбирката "Tајните на моетото срце" од Јована Трајчевска

Во саботата на 18.02.2017 година  љубителите на поетскиот пишан збор во Ресен , во присуство над 200 посетители имаа можност да ја проследат промоцијата на првата стихозбирка на младата Јована Трајчевска од Ресен насловена како Тајните на моето срце”.

Повеќе: Промовирана стихозбирката "Tајните на моетото срце" од Јована Трајчевска

Откриени извршителите на тешката кражба во поштата во Царев ДВор

     СВР  Битола, НК КР Ресен до ОЈО-Ресен, поднесе Кривична пријава против:

Повеќе: Откриени извршителите на тешката кражба во поштата во Царев ДВор

Подкатегории

Временска прогноза

Resen

PrespaNews

Prespanews.com не одговара и не мора да се согласува со ставовите и реакците на своите читатели и колумнисти кои ги објавува  во дел од своите  рубрики. Не е Забрането преземање/копирање на содржините меѓутоа ред е да се побара  претходна согласност од авторот или од редакцијата Контакт 24/7   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.