Четврток, Април 24, 2014

ПРЕСПАНСКИ АБЕР

Преспански Крст

prespa

На 29 Април Работилница "И НИЕ СМЕ ЕДНИ ОД ВАС"

Почитувани ученици,идни академски граѓани,идни родители,носители на иднината на нашето општество.Почитувани граѓани на Ресен и Преспа.

 

Седница на регионалниот штаб за управување со кризи-Ресен

На ден 23.04.2014год.во 11,00 часот  во салата  на ПО РЦУК Ресен се одржа редовна седница на Регионалниот штаб за управување со кризи-Ресен.

   

Во посета на Општина Ресен беше Директорот на инспекторатот за градежништво и урбанизам

Денес во работна посета на Општина Ресен беше Директорот на државниот инспекторат за градежништво и урбанизам г-ѓа  Марина Накева-Кавракова.На средбата беше разговарано за соработката помеѓу двете институции при што од двете страни беше нагласена досегашната одлична соработка на Општина Ресен и Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам а беа разгледувани и моделите за надградување на оваа соработка.

 

Отворена изложбата „Преспа низ фотографии, некогаш и сега

Во Домот на Културата Драги Тозија во Ресен беше отворена изложбата на фотографии „Преспа низ фотографии, некогаш и сега“, каде на преку 50 експонати беше доловена временската дистанца на еден Ресен и Преспа кои многумина од современиците не ги паметат а за нив начество слушале од своите предци.

   

Во Ресен ќе се одржи трибина за искористување на ИПАРД средствата

Агенцијата  за финасиска поддршка  во  земјоделството и руралниот развој   -Скопје   , заедно со Подрачната единица на Министерството за земјодество шумарство и водостопанство ПЕ -Ресен , организира   Трибина на тема``Можности за искористување на средствата од ИПАРД  фондовите   2013-2017 година  `` .

 

Изложба ``Преспа низ фотографии, некогаш и сега``

Во сколоп на проектот „Преспански културни среќавања“, Домот на културата „Драги Тозија“ - Ресен организира изложба на тема „Преспа низ фотографии...некогаш и сега...“. Изложбата ќе биде поставена во изложбениот салон при Домот на културата а отворањето ќе биде на 22.04.2014 год во 18.30 часот.

   

Страница 1 од 341

Преспа

Голем град

Што најмногу треба да се превземе за подобар откуп на јаболката?

HPIM1213 HPIM1194 sliki24 HPIM1200 HPIM1216 HPIM1218 sliki31 sliki27 HPIM1223 HPIM1195
Без претходно одобрение од prespanews забрането е користење на делови или во целост статии од порталот